Onderwijs

Omgaan met moeilijke klassen

Lesgeven kan om allerlei redenen soms heel lastig zijn: soms is de groep onevenwichtig samengesteld, soms domineren gedragsproblemen bij enkele kinderen de sfeer en omgangsvormen, soms zijn vaardigheden en houding van een leerkracht de aanleiding voor een bijzondere dynamiek in de klas. Met concrete adviezen en handige tips helpen we de leerkrachten op weg naar een prettiger pedagogisch klimaat in de klas.

De leerkracht vormt voor ieder kind een belangrijk fundament en de ladder voor hun verdere ontwikkeling. Zij inspireren en motiveren om de leerling zo goed mogelijk tot ontplooiing te laten komen en bieden hen een schatkist aan ervaring. Iedere dag kiest de leerkracht er voor bewust een verschil te maken en dit brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Creatief, flexibel en eindeloos energiek: men verwacht dat de docent beschikt over een repertoire aan antwoorden op welhaast iedere vraag.

 

 

Om de leerkracht te ondersteunen heeft BTSW een serie van vier workshops ontwikkeld. Hierin wordt op een speelse en interactieve manier ingegaan op communicatie, gedragsbeïnvloeding, zelfbeeld en stemmingen.

Doel

Het doel van de workshops is het stimuleren van de leerkracht op een andere wijze te leren kijken naar de leerling en diens gedrag.

Resultaat

Door het aanreiken van strategieën en gereedschappen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van gedragsbeïnvloeding wordt ingezet op het vergroten van het gedragsrepertoire van de leerkracht, waarmee de leerkracht een grotere handelingsvrijheid zal ervaren. Uiteindelijk zal dit leiden tot een voor de leerling gunstig klassenklimaat waarin de ontwikkeling van de individuele leerling optimaal gestimuleerd wordt en de leerling optimaal gebruik kan maken van zijn/haar eigen capaciteiten.

Voor wie

Leerkrachten, teamleiders, intern begeleiders en directeuren uit het basisonderwijs. 

Voor uw team kan ook een programma op maat worden gemaakt. Wij maken hiervoor graag een offerte.

Aantal deelnemers

Maximaal 15 deelnemers

Trainers Rini Stoutjesdijk, Ellen Dreijer en Gerard Rietveld

 

Kosten

De kosten voor 4 workshops bedraagt € 495,- per deelnemer

Inbegrepen:

  • Studiematerialen
  • Koffie/thee en broodmaaltijd met soep.

Data en locatie

Vier bijeenkomsten van ieder 4 uur, vinden dit najaar plaats op maandagen van 16.00 – 20.00 uur, in de regio Goes, Middelharnis en Hoofddorp. Klik hier voor de exacte data.

 

Aanmelden

Aanmelden kunt u aan de hand van het contact formulier (klik hier) of mailen naar administratie@btsw.nl

Voor meer informatie over de opleiding kunt u tevens contact opnemen met de hoofdvestiging in Burgh-Haamstede T: 0111-658531