Topposities

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en vele jaren ervaring is Topposities een uniek boek dat talentmanagement, teamcoaching en persoonlijke ontwikkeling in zich verenigt.Een groep mensen die in een bedrijf samenwerkt, is iets volstrekt anders dan een team,’ aldus managementexpert Patrick Lencioni. Vanuit die waarheid vertrekken Hans van Breukelen en zijn coauteurs Benno Diederiks en Rini Stoutjesdijk. Een team vormen dat gebruikmaakt van ieders persoonlijke talenten, die talenten optimaal inzetten en laten groeien: dat is het doel. Het boek Topposities maakt dat mogelijk via de metafoor van het voetbalteam. Wie is bij jou de doelman, de verdediger? Hoe kun je de spits maximaal (laten) ondersteunen?

Hans van Breukelen

Hans van Breukelen

Auteur Topposities

Hans van Breukelen (1956) was doelman bij FC Utrecht, Nottingham Forest en PSV. Hij speelde 73 wedstrijden voor het Nederlands elftal. Van Breukelen heeft management posities bekleedt in zowel het bedrijfsleven als bij grote Nederlandse voetbalclubs. Inmiddels heeft hij een succesvolle carrière als spreker, dagvoorzitter en presentator. Daarnaast runt hij een consultancy- en managementbureau gericht op personeel en organisatie.

Rini Stoutjesdijk

Rini stoutjesdijk

Co-Auteur Topposities

Drs. Rini Stoutjesdijk (1963) is gezondheidspsycholoog en NLP-opleider. Hij is directeur van BTSW, waar middels psychologisch advies, consultancy en opleidingen wordt gewerkt aan talentversterking in de ruimste zin van het woord. Zo is Rini Stoutjesdijk onder andere individueel begeleider van diverse topsporters en coaches op mentaal vlak (Wereld- en Olympisch kampioenen, alle jeugdbondcoaches bij de KNVB) en is betrokken bij de jeugdopleiding van FC Arsenal.

Benno Diederiks

Benno Diederiks

Co-Auteur Topposities

Benno Diederiks (1962) is een zelfstandig werkend trainer/coach/opleider/motivator. Hij volgde de opleiding HBO Maatschappelijk Werk, om zich vervolgens te specialiseren in het bedrijfsleven via de opleiding Sociale Wetenschappen/Organisatie en Bedrijf. Met diverse werkzaamheden in de recreatie, het uitzendwezen, de detacheringsbranche, re-integratiesector en als manager bij gerenommeerde opleidingsinstituten is Benno Diederiks met recht een allrounder te noemen.

Evenementen

NLP Sports Practitioner

NLP Sports Practitioner

De Sport NLP Opleiding is een drie daagse opleiding met de specifieke focus op NLP principes die kunnen worden toegepast op mentaliteit en het maximaliseren van persoonlijke en professionele sportresultaten.

Ultimate life coach program - Module Effectief Communiceren & Stemming
22 juni 2023 / 22 juni 2023

Seminar Effectief Communiceren

Een tweedaags seminar waarin het communicatieproces, de innerlijke communicatie en onderscheidende factoren voor communicatief meesterschap worden verduidelijkt.

Ultimate business coach program - Module Succesvol Coachen & Teamontwikkeling

Seminar Coachen & Teamontwikkeling

In dit tweedaags seminar staat succesvol coachen en teamontwikkeling centraal, voor iedereen die als professioneel coach werkzaam is of ambities heeft om dat te doen.

Ultimate business coach program - Module Financiën

Seminar Financiën

Een tweedaags seminar over de waarde van geld, waarin o.a. de strategieën en beliefsystems van de rijkste mensen ter wereld worden onderzocht en gemodelleerd.

Ultimate business coach program - Module Talentontwikkeling

Seminar Talentontwikkeling

Een tweedaags seminar over de methodologie om talent te spotten, te herkennen, door te ontwikkelen en met elkaar te delen.

Ultimate business coach program - Module Leiderschap en prestatiecoaching

Seminar Leiderschap

Een inspirerend 1-daags seminar over hoe men een cultuur creëert met een collectief beliefsystem en uitzonderlijke prestaties:  Een cultuur waarin elke spil zich goed kan voelen, betrokken is en wordt, een bijdrage kan leveren aan gemeenschappelijke doelen en waardoor een winning team wordt gecreëerd.

Ultimate life coach program - Omgaan met opvoed-dilemma's

Omgaan met opvoeddilemma's

Tijdens een zeer inspirerend programma worden ouders en opvoeders gereedschappen aangereikt om de regie weer te nemen over de opvoeding van hun kinderen en als voorbeeld en kompas kunnen dienen. Zodat ouders in staat zullen zijn hun kostbaarste bezit te leiden in de richting van een prachtig en uniek mens dat op constructieve en plezierige wijze samenwerkt en samenleeft en die een bijdrage levert aan het geluk van anderen.

Ultimate life coach program - Module Angst en Onzekerheid

Angst en Onzekerheid

BTSW for Kids dag

BTSW for Kids dag

Het ontstaan van Topposities

Voetbal is een denksport. Dit idee vormt de hoeksteen van de visie van Hans van Breukelen. Het beste uit jezelf halen bereik je door de juiste instelling. En daar heb je dus zelf invloed op. In het eerdere boek ‘Winnen’ schrijven van Breukelen en Stoutjesdijk al over mentale vaardigheden die door topspelers worden gehanteerd. Aan de hand van 60 interviews met voetbal internationals en toptrainers werd duidelijk dat winnaars een bijzondere mindset en denkkwaliteiten hebben.

 

Tijdens het schrijven van het boek ‘Winnen’, raakten wij geïnteresseerd in de ontstaansgeschiedenis van die karaktereigenschappen. Wij werden nieuwsgierig naar de wortelen en groeibodem waarin het brein van een winnaar tot optimale ontwikkeling komt. Opnieuw werden bekende topspelers geïnterviewd, leidend tot prachtige verhalen die vertellen hoe zij zich hebben ontwikkeld, welke weg hen naar die top heeft geleid. Inzichten uit deze voorbeeldverhalen werden gecombineerd met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en een schat aan ervaring op gebied van talentontwikkeling. Wat blijkt, om talent te ontwikkelen is een individuele benadering nodig, een individuele zoektocht naar wat het individu stimuleert. In Topposities werken we modellen uit om die zoektocht snel, adequaat en efficiënt te laten plaatsvinden. We reiken de specifieke taal aan om op individueel niveau het brein te polijsten en verder te ontwikkelen.

Contact