Menu
quote

Psychologische hulp bespreekbaar maken

Op afspraak bij een psycholoog of pedagoog kan voor veel kinderen (en ouders) spanning met zich meebrengen. Er is sprake van een nieuwe situatie en jullie ontmoeten nieuwe gezicht(en).  Van tevoren kunnen jullie altijd kijken wie je straks tegenover je hebt zitten Team (btsw.nl).

Bij BTSW worden jullie verwelkomd op één van onze huiselijk ingerichte vestigingen. Na binnenkomst starten we altijd met een kennismaking. Onze cliënten écht leren kennen, humor gebruiken en een connectie bouwen is voor ons een hele belangrijke basis. Onze hulp kan gezien worden als een tijdelijk uitgestoken helpende hand, totdat jullie weer zelfstandig verder kunnen.

Wat kunt u bijvoorbeeld tegen uw kind vertellen?
Iedereen heeft sterke en minder sterke kanten. Dit geldt voor kinderen, maar ook voor volwassenen.  Af en toe kom je er zelf niet uit op school/thuis/sport, en kan je iemand gebruiken die tijdelijk begeleiding geeft. Af en toe hoort hier ook een onderzoekje bij, waarbij er spelletjes/taakjes worden gedaan en vragen worden gesteld. Ouders en/of school willen die informatie uit het onderzoek graag om jou beter te kunnen begeleiden en je beter te begrijpen. BTSW gebruikt de informatie om jouw gereedschapskist te vullen met gereedschap, zodat je bijvoorbeeld beter om kan gaan met vervelende gedachten, meer plezier hebt en zekerder wordt van jezelf.  

Het bovenstaande komt ook naar voren in het boek ’s Effe denken. In het boek heeft de hoofdrolspeler kleine Keesje moeite met leren. Ook kan hij het niet goed vinden met andere kinderen, doet hij dingen zonder erbij na te denken en is hij ‘anders’. Zijn grote droom is bekend en beroemd worden en de wereld redden van het kwaad. Zijn beste vriend Tim is hoogbegaafd en wordt gepest door de andere kinderen. De twee jongens hebben dus allebei sterke en minder sterke kanten. In het verhaal krijgen ze hulp van de ‘strandman’, die hun allerlei gereedschappen meegeeft om bepaalde keuzes wel of niet te maken, hersenen slimmer te gebruiken en de wereld beter leert begrijpen. Met deze nieuwe kennis en vaardigheden gaat een wereld open en ontstaan er eindeloze kansen en mogelijkheden.

Wij zijn aangesloten bij