Menu
quote

Assessments bij BTSW

" Het succes van uw organisatie wordt bepaald door de mensen die er werken". Niet alleen moeten zij beschikken over de juiste competenties om hun taken uit te voeren. U wilt ook dat de waarden, overtuigingen en ambities van uw werknemers overeenstemmen met die van uw organisatie. Tot slot wilt u de valkuilen en uitdagingen van uw medewerkers kennen om hier goed op in te kunnen spelen. Bij selectieprocedures biedt het een waardevolle aanvulling op de traditionele interviews. De resultaten geven aan wat u van iemand kunt verwachten en helpen u om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen en te houden.

quote

Een assessment geeft u meer zekerheid. Een match tussen persoon, functie en organisatie.

quote

Waarom een assessment bij BTSW?

 1. BTSW heeft jarenlange ervaring met het uitvoeren van assessments. Vanuit onze jarenlange ervaring binnen de psychologie en het bedrijfsleven zijn wij uw ideale partner om de match tussen persoon en organisatie te beoordelen.
 2. U krijgt een helder antwoord op selectie- en ontwikkelvraagstukken op álle niveaus binnen uw organisatie.
 3. BTSW biedt een assessment op maat, aangepast aan uw specifieke vraag.
 4. De assessments worden altijd afgenomen door ervaren psychologen.
 5. Er wordt enkel gebruik gemaakt van wetenschappelijk verantwoorde, betrouwbare en valide onderzoeksinstrumenten.
 6. U ontvangt een uitgebreide, leesbare rapportage met concrete antwoorden op uw vragen en adviezen om zowel werknemer als werkgever vooruit te helpen.

Het selectie assessment
Een selectie assessment wijst uit in hoeverre een kandidaat past bij de beoogde functie en organisatie. Bekeken wordt of de kandidaat over de juiste capaciteiten beschikt, of hij de gewenste vaardigheden heeft en of zijn karakter en drijfveren aansluiten bij de functie en de organisatie. Onze assessment rapportages bieden inzicht in deze factoren en geven een duidelijk en verantwoord advies om een kandidaat al dan niet een aanstelling te bieden.

Het ontwikkelassessment
Met een ontwikkelassessment worden het ontwikkelpotentieel en toekomstperspectief van medewerkers binnen uw organisatie onderzocht. Het is een spiegel die uitstekend zichtbaar maakt wat iemands competenties, kwaliteiten en motieven zijn. De uitkomst biedt u kansen om de juiste persoon op de juiste plaats te zetten en daarmee zowel welzijn als efficiëntie te bevorderen.

Het ontwikkelassessment kan diverse vraagstellingen hebben, zoals:

 • Hoe komt het dat mijn medewerker vastloopt in zijn of haar functie, wat kan ik inzetten om hem of haar vooruit te helpen?
 • In hoeverre beschikt mijn medewerker over de capaciteiten om zich verder te ontwikkelen binnen de huidige functie richting een hogere (management) functie of gelijkwaardige functie binnen een andere tak van mijn organisatie?
 • Wat zijn de kwaliteiten en mogelijkheden van potentiële hoogvliegers binnen mijn organisatie en welke loopbaanstappen sluiten hier reëel op aan?
 • In hoeverre kan mijn medewerker aansluiten bij aankomende strategische veranderingen binnen de organisatie?

Werkwijze

1. Intakegesprek
Voorafgaand aan het assessment maken wij graag kennis met u als opdrachtgever en uw organisatie middels telefonisch contact of een persoonlijke afspraak. Om een gedegen advies uit te kunnen brengen vinden wij het belangrijk om uw organisatie goed te leren kennen. Tevens bouwen wij aan de hand van uw informatie een duidelijk beeld van de functiecontext en het gezochte profiel.

2. Assessment
Aan de hand van uw specifieke vragen wordt een assessment op maat samengesteld. Hiertoe wordt gekozen uit de volgende onderzoeksinstrumenten: intelligentieonderzoek, diverse persoonlijkheidsvragenlijsten, rollenspellen en casusopdrachten. De gekozen onderzoeksinstrumenten worden altijd gecombineerd met gerichte interviews en persoonlijke gesprekken. Op deze manier wordt er zowel objectief als kwalitatief getoetst. Wij willen graag rustig de tijd nemen om iemand écht te leren kennen. Een assessment duurt daarom een hele dag en wordt altijd uitgevoerd door ervaren psychologen.

3. Rapportage
De resultaten worden verwerkt in een uitgebreide en leesbare rapportage. Aan de hand van de cognitieve capaciteiten, persoonlijkheid, mindset en persoonlijke waarden, wordt een duidelijk beeld geschetst van de kwaliteiten en uitdagingen. Op basis van dit profiel worden concrete adviezen geformuleerd en eventuele ontwikkelmogelijkheden benoemd. Na akkoord van de kandidaat wordt de rapportage door BTSW overhandigd aan de opdrachtgever. Afhankelijk van uw wensen kan de rapportage telefonisch besproken worden, met de betrokkenen bij BTSW of op uw locatie.

Assessment op maat: mogelijkheden zijn onder andere:

 • Onderzoek naar de cognitieve capaciteiten;
 • Persoonlijkheidsonderzoek;
 • Onderzoek naar leiderschapskwaliteiten;
 • Onderzoek naar de prestatiemotivatie;
 • Onderzoek naar de persoonlijke waarden;
 • Onderzoek naar de interpersoonlijke waarden;
 • Onderzoek naar de communicatieve vaardigheden en sociale intelligentie;
 • Onderzoek naar de relationele en diplomatieke gespreksvaardigheden;
 • Onderzoek ten behoeve van carrière heroriëntatie;
 • Onderzoek naar (arbeidsgerelateerde) mentale klachten.

 

quote

By assessing available talent and placing the right people in their best roles, organisations can survive and thrive in today's increasingly competitive markets  - M.C. Cauley, 2006

Wij zijn aangesloten bij