Omgaan met uitdagende klassen (Middelharnis)
Workshops voor leerkrachten in het basisonderwijs, een individuele benadering.
Staat u soms met de handen in het haar voor de klas?
Voor leerkrachten die op een andere wijze willen leren kijken naar en communiceren met de leerling en diens gedrag in de klas.
Deze serie workshops bestaat uit 4 bijeenkomsten.
Data in Middelharnis: 24 september, 15 oktober, 12 november en 3 december.
De leerkracht vormt voor ieder kind een belangrijk fundament en de ladder voor hun verdere ontwikkeling. Zij inspireren en motiveren om de leerling zo goed mogelijk tot ontplooiing te laten komen en bieden hen een schatkist aan ervaring. Iedere dag kiest de leerkracht er voor bewust een verschil te maken en dit brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Creatief, flexibel en eindeloos energiek: men verwacht dat de docent beschikt over een repertoire aan antwoorden op welhaast iedere vraag.
Om de leerkracht te ondersteunen heeft BTSW een serie van vier workshops ontwikkeld. Hierin wordt op een speelse en interactieve manier ingegaan op communicatie, gedragsbeïnvloeding, zelfbeeld en stemmingen.
Doel: Het doel is het stimuleren van de leerkracht op een andere manier te kijken naar de leerling en diens gedrag.
Resultaat: Door het aanreiken van strategieën en gereedschappen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van gedragsbeïnvloeding wordt ingezet op het vergroten van het gedragsrepertoire van de leerkracht, waarmee de leerkracht een grotere handelingsvrijheid zal ervaren. Uiteindelijk zal dit leiden tot een voor de leerling gunstig klassenklimaat waarin de ontwikkeling van de individuele leerling optimaal gestimuleerd wordt en de leerling optimaal gebruik kan maken van zijn/haar eigen capaciteiten.
Voor wie: Leerkrachten, teamleiders, intern begeleiders en directeuren uit het basisonderwijs.Voor uw team kan ook een programma op maat worden gemaakt. Wij maken hiervoor graag een offerte.
Aantal deelnemers: Maximaal 15 deelnemers
Trainers: Rini Stoutjesdijk, Ellen Dreijer en Gerard Rietveld