Menu
quote

Wachttijden per vestiging

De wachttijden die u op onze website kunt vinden, voldoen aan de landelijke regelingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Op hun website lees je meer hierover. 

U kunt van ons verwachten dat we er alles aan zullen doen, binnen onze mogelijkheden, om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. 

Uitleg wachttijden

De wachttijden in de tabellen zijn gemiddelde wachttijden, gebaseerd op hoe lang cliënten de afgelopen maanden hebben gewacht. De wachttijd voor jou persoonlijk kan dus afwijken. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wij hanteren een aanmeldwachttijd, welke aangeeft hoeveel weken er ongeveer zitten tussen de officiële aanmelding en het inplannen van het intakegesprek. Na deze wachttijd wordt er contact met u opgenomen, worden gegevens verzameld (bijvoorbeeld door middel van vragenlijsten) en het intakegesprek ingepland. Dit proces neemt ongeveer 2 weken in beslag. Nadat de intake heeft plaatsgevonden, zit er geen wachttijd tussen het gesprek en het starten van de behandeling.

Na het intakegesprek ligt de behandelverantwoordelijkheid binnen BTSW. Wanneer u nog op de wachtlijst ligt de verantwoordelijkheid bij uw verwijzer.

Aangezien BTSW geen crisisdienst biedt, kunnen wij de wachttijd niet voor individuen verkorten. 

Mogelijk snellere behandeling op andere locatie

Soms kun je sneller behandeld worden op een kleine afstand van je woonplaats of voorkeurslocatie. Vind je de wachttijd te lang en wil je weten of behandeling op een van onze andere locaties mogelijk is? Bespreek dit dan met het team/de vestiging waarvoor je bent aangemeld.

Wachttijden per vestiging (Laatste bijwerking: Mei 2024)

Vestiging Intake Jeugdhulp Behandeling Jeugdhulp Intake Volwassenen Behandeling Volwassenen
Burgh-Haamstede 6 weken 0 weken 8 weken 0 weken
Rosmalen 8 weken 0 weken 8 weken 0 weken
Goes 6 weken 0 weken 8 weken 0 weken
Hoofddorp 8 weken 0 weken 14 weken 0 weken
Krimpen aan de IJssel 8 weken 0 weken 12 weken 0 weken
Middelharnis 8 weken 0 weken 24 weken 0 weken
Den Haag 3 weken 0 weken 8 weken 0 weken
Capelle aan de IJssel 8 weken 0 weken 12 weken 0 weken

 

Wij zijn aangesloten bij