Menu

Ook in 2016 verzekerd van goede zorg?

Ook in 2016 verzekerd van goede zorg?

Ook in 2016 verzekerd van goede zorg? Let dan goed op met het afsluiten van een nieuwe polis bij uw of een andere zorgverzekering voor het komend jaar.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders zelf hun psycholoog willen kunnen kiezen. Tegelijkertijd maken Zorgverzekeraars deze vrije keuze steeds moeilijker. Bij veel zorgpolissen wordt de zorg alleen vergoed als de psycholoog een contract heeft met de zorgverzekeraar. Zo niet, dan moet u 25% of meer van de kosten zelf betalen bovenop het eigen risico.

  • Wat voor verzekering kies ik?
    • Bij een Naturaverzekering heeft u recht op zorg. De zorgverzekering bepaalt zelf welke zorgverleners die zorg mogen leveren. De rekening gaat rechtstreeks vaan de verzekering. U kunt voor een andere zorgverlener kiezen, maar dan vergoedt de verzekeraar slechts een deel van de kosten (zo'n 60 tot 75%).
    • Bij een Restitutieverzekering heeft u recht op vergoeding van de zorg. U mag zelf bepalen naar welke zorgverlener u gaat. Dit is niet van invloed op de hoogte van de vergoeding. Meestal schiet u de rekening zelf voor en krijgt u de kosten daarna terug van de zorgverzekering. Restitutieverzekeringen bieden dus meer vrijheid, maar zijn in de regel wel iets duurder.

BTSW heeft bewust gekozen om geen contracten met zorgverzekeraars aan te gaan, om de hulp zo optimaal en effectief mogelijk te kunnen maken, zonder ingeperkt te worden door de regels van de zorgverzekeraar.

In tegenstelling tot het verleden, lijkt nu dat met een restitutiepolis bij uw zorgverzekering er meer mogelijkheden zijn om vergoede hulp te krijgen binnen BTSW. Informeer voor meer duidelijkheid bij uw eigen zorgverzekeraar. Ook kunt u meer informatie vinden op www.p3nl.nl

(aan dit bericht kunnen geen rechten verleend worden).

Link gekopieerd!

Wij zijn aangesloten bij