Menu

Na Topposities nieuw boek over mentaliteit bij keepers

Na Topposities nieuw boek over mentaliteit bij keepers

In Topposities onderscheidden we verschillende spelerstypen. De keepers nemen daarin een bijzondere eigen plaats in. Er is er maar één en hij moet het doen, zijn optreden is beperkt tot enkele beslissende momenten die om optimale prestatie vragen en een fout is gelijk te zien op het scorebord. Op gebied van mentaliteit wordt de keeper behoorlijk op de proef gesteld. We zien dan ook, dat de keepers die de top bereiken specifieke mentale strategieën toepassen die hen helpen om die optimale prestaties op het juiste moment te leveren.

 

Hoewel mentaliteit voor keepers dus een cruciaal aandachtspunt is, merkten we tijdens onze research op het veld merkten we dat mental coaching nog relatief onbekend gebied is binnen het voetbalwezen. Met name voor keepers is hier over nog bijzonder weinig opgeschreven. Toch is er een schat aan kennis en kunde aanwezig onder de topkeepers die ons land heeft voortgebracht en hun keeperstrainers die die toppers tot hun recht (hebben) laten komen. Wij besloten deze kennis en kunde samen te brengen en overdraagbaar te maken.

 

De contacten zijn inmiddels gelegd en een brainstormteam is opgestart. We mogen samenwerken met de meest vermaarde ex-keepers en keeperstrainers uit Nederland en België. Zij voorzien ons van praktijk ervaring, denken mee over wat nodig is en sparren om alles wat in hun hoofd zit bruikbaar te maken. Aan de hand van cases en oefenstof schrijven we een praktische handleiding voor keepers en keeperstrainers op alle niveaus, van beginnende tot gearriveerde keepers. Samen ontwikkelen we een werkboek met handvatten om de mentale weerbaarheid van keepers te verhogen.

 

Mooi om te zien dat de inspanningen op gebied van mental coaching op grote schaal worden opgemerkt. Inmiddels zijn wij direct betrokken geraakt bij de begeleiding op het mentale vlak bij topclubs. Daarnaast begeleiden we ook individueel diverse jonge internationals. Zo hopen we talentontwikkeling in binnen en buitenland te stimuleren en naar een hoger plan te brengen!

Link gekopieerd!

Wij zijn aangesloten bij